Čišćenje roštilja. Kako i čime očistiti roštilj?

Roštilj možete pronaći u gotovo svakom poljskom vrtu, gdje ga morate imati. Tijekom godina roštiljanje je postalo oblik zabave i opuštanja, a jedenje je jedno od omiljenih. Iako je roštiljanje užitak, čišćenje roštilja više nije popularna aktivnost. Međutim, kako bi roštilj pravilno i dugo obavljao svoje funkcije, a jela na njemu pripremljena bila ukusna, moramo se pravilno brinuti o njemu. Pogledajte kako i čime očistiti roštilj i naučite o najboljim metodama čišćenja kućnog roštilja !

čišćenje roštilja na drveni ugljen

Dobro je redovito čistiti roštilj nakon svake upotrebe

Bez obzira na to imate li tradicionalni roštilj na ugljen, plin ili električni - svaku vrstu roštilja treba redovito čistiti , po mogućnosti nakon svake upotrebe. Ne samo iz estetskih razloga, već i iz zdravstvenih razloga. Međutim, imajte na umu da način čišćenja roštilja treba prilagoditi svojoj vrsti . Svaku vrstu roštilja čistimo malo drugačije.

Čišćenje roštilja na drveni ugljen

Ako želimo održavati roštilj čistim , vrijedi ga spriječiti da se zaprlja. Zato se preporučuje hranu s roštilja staviti na aluminijske pladnjeve ili zamotati u aluminijsku foliju. Osim što štiti rešetku od prljavštine , sprečava i kapanje masti na kamin. To je važno jer se pri sagorijevanju masnoće oslobađa otrovni dim iz kojeg toksini mogu prodrijeti u hranu s roštilja. Stoga ćemo, koristeći ladice i aluminijsku foliju, voditi računa ne samo o čistoći roštilja, već i o svom zdravlju .