Kako napraviti jednostavne ukrase za božićno drvce od papira

Papir je materijal od kojeg lako možete stvoriti originalne, živopisne božićne i božićne ukrase . Veliki izbor ukrasa na papiru omogućuje vam stvaranje zanimljivog i originalnog ukrasa. Bez obzira izaberemo li klasične boje ili one sofisticiranije, božićni ukras od papira uvijek će biti elegantan i bezvremenski, a što je najvažnije jednostavno za napraviti. Naučite kako napraviti jednostavne božićne i božićne ukrase od papira .

jednostavni ukrasi za božićni papir - božićno drvce od kartona

Jednostavni ukrasi za božićno drvce izrađeni od papira

Kako napraviti božićno drvce od papira?

Božićno drvce od papira može se staviti na božićni stol kao element ukrasa tanjura ili objesiti na pravo božićno drvce. Izrada ove vrste papirnatih božićnih ukrasa vrlo je jednostavna. Pogledajte koliko je malo potrebno za stvaranje jednog od simbola Božića i kako lijepo može izgledati tako jednostavan ukras od papira !

Božićno drvce od smeđeg papira

Da biste pripremili božićno drvce od smeđeg papira, trebat će vam karton iz podloge za crtanje i škare. Presjekli smo list na pola. Dobiveni komad savijemo na pola i izrežemo uzorak koji nalikuje granama božićnog drvca. Nakon rasklapanja rezultirajućeg božićnog drvca, prerežite otprilike na pola puta od vrha. Istu operaciju ponavljamo s drugim papirom. Međutim, ovaj put rezanjem božićnog drvca s dna. Dobivene elemente povezujemo umetanjem jednog dijela božićnog drvca u drugi. Sada ovaj izuzetno jednostavan božićni ukras možete staviti na stol ili mu pričvrstiti petlju i objesiti ga na pravo božićno drvce.

jednostavni ukrasi za božićni papir - božićno drvce od kartona

Jednostavni ukrasi za božićni papir - božićno drvce od kartona

Ljubičasto božićno drvce od papira

Za izradu ove vrste jednostavnog božićnog ukrasa trebat će vam tri izrezana kruga ljubičastog papira različitih veličina, ljepilo, škare. Pripremljene krugove savijte na pola i uvaljajte ih u češere, lijepeći ih zajedno. Zatim škarama izrežemo podnožje svakog konusa i savijemo ga prema van. To se može učiniti škarama ili olovkom. Rezultirajuće čunjeve preklapamo od najvećih do najmanjih.

jednostavni ukrasi za božićni papir - ljubičasto božićno drvce

Jednostavni ukrasi za božićni papir - ljubičasto božićno drvce

Božićno drvce od papira za zamatanje

Papir za zamatanje poklona često ima mnogo svečanih dodira. Može se koristiti za stvaranje izvornog ukrasa za božićno drvce . Za njegovu pripremu trebat će nam vrpce u boji, ljepilo i škare. Izrezali smo krugove iz papira. Čaša može biti korisna za crtanje kruga. Pripremljene krugove savijamo u četvrtine. Zatim od komada papira izrađujemo božićno drvce. Na vrh lijepimo vrpcu za vješanje.

jednostavni ukrasi za božićni papir - božićno drvce od papira za zamatanje poklona

Jednostavni božićni ukrasi - božićno drvce od papira za zamatanje poklona

Kako napraviti anđela od papira za božićno drvce?

Papirnati anđeli uvijek dobro izgledaju na božićnom drvcu i tipični su božićni ukrasi , vrlo pogodni za lik Božića. Ova vrsta ukrasa svidjet će se prije svega najmlađim umjetnicima. Zabava u stvaranju likova nije samo jednostavna, već i vrlo kreativna. Jedini izbor koji moramo napraviti je u obliku anđela. Hoće li to biti jednostavan ukras ili malo teži. Krenimo s onim lakšim.

Božićni ukrasi od slane mase - anđeli i Djed Mraz korak po korakBožićni ukrasi od slane mase - anđeli i Djed Mraz korak po korak

Slani anđeli i Djed Božićnjak savršene su ideje za božićne ukrase. Slano tijesto vrlo je jeftin, plastičan i lak za obradu materijal, savršen za božićne ukrase. Upoznajte naš provjereni recept za slanu masu i pogledajte kako korak po korak napraviti božićne ukrase od slane mase! Više...

Jednostavan anđeo od papira

Za izradu ovog jednostavnog ukrasa božićnog drvca od papira trebat će vam komad bijelog papira, po želji plavi, karton iz bloka za crtanje, ljepilo, škare i čaša.

Počinjemo izrezivanjem kruga iz papira izvučenog čašom. Zatim obrežite krug, pokušavajući dobiti valoviti rub. Pripremljeni element izrezali smo na tri dijela. Kroj će nalikovati obrnutom slovu Y. Na taj ćemo način dobiti dva dijela koji će služiti kao anđeoska krila i jedan komad njegove haljine. Komade krila okrenemo naopako. Tako je nastao obris anđela. Izrezali smo glavu iz komada kartona. Sve elemente povezujemo ljepilom. Na kraju na stražnju stranu anđela zalijepimo vrpcu na koju ćemo na božićno drvce objesiti svoj božićni ukras .

Jednostavni ukrasi za božićno drvce - anđeo od papira

Jednostavni ukrasi za božićno drvce - anđeo od papira

Čarobni anđeo od papira

Ovu vrstu božićnog ukrasa započinjemo pripremom plavo-bijelog lista papira, kartona iz bloka za crtanje ili lista svijetlog papira, vrpce srebrne i zlatne boje, naočala, škara.

Staklom smo izrezali dva kruga. Jedan od plavog papira, drugi od bijelog. Izrežite rub bijelog kruga u val, a zatim izrežite krug u znak obrnutog slova "Y" u tri elementa. Dvoje od njih služit će kao anđeoska krila. Prerezali smo plavi krug na pola. Zalijepite konus iz jednog dijela. Iz drugog smo izrezali rukave anđela. Savijte komad vrpce na pola, a zatim zavežite čvor tako da se formira petlja na koju možemo objesiti ukras na božićno drvce. Izrežite konus papira u gornjem dijelu i provucite kroz njega svezanu vrpcu odozdo.

Božićni ukrasi - anđeo od papira

Ukrasi za božićno drvce - papirnati anđeo (1. faza)

Iz svijetlog papira izrezali smo ruke i glavu anđela, zalijepimo ruke ispod rukava. Rukave lagano savijte prema van škarama. Zatim ljepimo rezultirajuće ruke i krila na konus. Tako smo stvorili lik anđela. Dalje, zlatnu vrpcu izrežemo na manje dijelove i zalijepimo trake na glavu anđela. Kombiniramo sve elemente zajedno. Već je napravljen još jedan ukras za božićno drvce od papira .

Božićni ukrasi - anđeo od papira

Ukrasi za božićno drvce - papirnati anđeo (faza 2)

Kako napraviti papirnata srca za božićno drvce?

Sve što vam treba je nekoliko tankih traka papira u boji (mogu biti crvene, bijele, narančaste), ljepilo ili klamerica kako biste stvorili zanimljiva papirnata srca za božićno drvce . Izrada ove vrste ukrasa izuzetno je jednostavna. Povezujemo jedan kraj trake s drugim, stvarajući tako element u obliku suze, a drugi kraj trake. Trake sastavljamo i srce je stvoreno kako bi bilo privlačnije, dovoljno je ponoviti iste aktivnosti smanjujući veličinu srca i smjestiti ih jedno u drugo. Na kraju srca zašijte klamericom i zavežite vrpcu za vješanje. Također možete umetnuti drugu traku između srca prije šivanja i stvoriti privjesak. Sve što trebate učiniti je saviti je u poslovičnu suzu i sašiti klamericom.

Kako napraviti jednostavne božićne ukrase - srce od papira

Kako napraviti jednostavne božićne ukrase - srce od papira

Predugi dio traka nakon šivanja može se škarama izrezati ili namjerno saviti. Na oštru stranu škara stavite traku papira, pritisnite je prstom i snažno pomičite. Dakle, papir je uvijen.

Kako napraviti jednostavne božićne ukrase - srce od papira s privjeskom za božićno drvce

Kako napraviti jednostavne božićne ukrase - srce od papira s privjeskom za božićno drvce

Kao što vidite, postoji mnogo načina za izradu jednostavnih božićnih ukrasa od papira. Nadam se da će vas ovi primjeri nadahnuti, a također ćete eksperimentirati sa svojim vlastitim idejama. Nadam se da ćete se na ovaj način dobro zabaviti i zabaviti!

Mag. Joanna Białowąs