Fastac 100 EC - primjena, doziranje, cijena

Fastac 100 EC je insekticid za suzbijanje štetnih usisnih i griznih štetnika na ukrasnom bilju, voćkama i grmlju te povrću. Može se koristiti za borbu protiv lisnih uši, raznih buba i gusjenica. Pogledajte točno koja je upotreba i doza Fastaca 100 EC , kao i cijena Fastaca u malim pakiranjima za amatersku upotrebu u vrtu i na parceli.

Fastac 100 EC

Fastac 100 EC - razni paketi

Fastac 100 EC - primjena

Fastac 100 EC je insekticid u obliku koncentrata za pripremu vodene emulzije, kontaktnog i želučanog djelovanja, namijenjen suzbijanju štetnih i sisavih i griznih štetnika u poljoprivrednim, voćnim, povrtnim, biljnim, ukrasnim i šumskim biljkama. Površinski djeluje na biljku. U amaterskim primjenama sredstvo za prskanje Fastac 100 EC koristi se za ručne vrtne prskalice.

Odlučujući se za upotrebu Fastac 100 EC, moramo imati na umu da je štetan i opasan za okoliš. Prije uporabe odjenite zaštitnu odjeću, uključujući rukavice i naočale. Grace period za povrće, tj. Od posljednje upotrebe sredstva za berbu povrća, iznosi 14 dana.

Fastac 100 EC koristi se najviše 2 puta tijekom vegetacije, po mogućnosti naizmjenično s insekticidima iz druge skupine. Svi dijelovi prskanih biljaka trebaju biti vrlo pažljivo prekriveni radnom tekućinom. Preparat najučinkovitije djeluje na temperaturama ispod 20 ° C. Fastac 100 EC najbolje je prskati rano ujutro ili navečer, a ako se želi nanositi tijekom dana, odaberite oblačan i svjež dan. To mora biti dan bez vjetra kako bi se minimalizirao rizik od nošenja proizvoda na usjevima koji rastu u blizini. Vlasnike susjednih vrtova treba obavijestiti o namjeri da ih prskaju kako ih slučajno ne bi izložili trovanju.

Sredstva za zaštitu bilja - pravila primjene, skladištenjeSredstva za zaštitu bilja - pravila primjene, skladištenje

U proljeće mnogi ljudi popunjavaju nedostatke i kupuju nove proizvode za kemijsku zaštitu biljaka od štetnika i patogenih organizama. Međutim, prilikom kupovine trebali biste slijediti nekoliko jednostavnih pravila kako ne biste postali žrtvom prijevare ili ne trošili novac na lijek koji će biti beskoristan za zaštitu biljaka u našem vrtu. Više...

Gornje podatke treba tretirati samo kao indikativne. Točne upute za uporabu sredstva uvijek se mogu naći u njegovoj ambalaži.

Upozorenje! Fastac 100 EC je proizvod koji se obično preporučuje za zaštitu vrtnih ukrasnih biljaka i voćaka. Međutim, opseg njegove primjene se mijenja. 2012. odobren je s dvije različite dozvole. I tako, jedan od njih, koji je istekao u veljači 2012., omogućio je vrlo široku upotrebu agensa na raznim biljnim vrstama, uključujući voćke, grmlje i povrće. Druga dozvola, koja vrijedi do veljače 2022., dopuštala je neprofesionalnim korisnicima da koriste samo povrće - grašak i bijeli kupus. Stoga, prije kupnje i upotrebe sredstva, provjerite trenutni pravni status u vezi s upotrebom Fastac 100 EC .

Fastac 100 EC - doziranje

Doziranje Fastac 100 EC varira ovisno o vrsti usjeva i štetočini koju treba suzbiti. Približne doze i primjena pripravka date su u donjoj tablici. Imajte na umu da se točni podaci o doziranju sredstva za zaštitu bilja uvijek trebaju naći na njegovim naljepnicama-uputama za uporabu.

Fastac 100 EC

Fastac 100 EC - doziranje

Fastac 100 EC - cijena

Cijena Fastaca 100 EC prvenstveno ovisi o veličini ambalaže u kojoj se agent kupuje. Za amatere preporučuju se uglavnom mala pakiranja kapaciteta od 5 do 25 ml. Nekoliko proizvođača pakira sredstvo u mala pakiranja od 5, 10, 15, 20 ili 25 ml. Na primjer, cijena Fastaca 100 EC 5 ml iznosi oko 6-8 PLN, cijena Fastaca 100 EC 20 ml - oko 15 PLN i Fastaca 100 EC 25 ml - između 20-22 PLN. Ako nekome treba više, veće pakiranje Fastaca 100 EC 50 mlmožete kupiti malo skuplje, jer je cijena 25-30 PLN, ovisno o trgovini. Kao što vidite, cijena za 1 ml pripravka je manja, što je veće pakiranje. Sjetite se, međutim, da nema smisla kupovati previše sredstava za zaštitu bilja. Uvijek bismo trebali pokušati kupiti paket takve veličine da će se upotrijebiti cijela mjera.