Božićni ukrasi naranči i klinčića

Miris Božića povezujemo sa slatkim narančama, začinjenim cimetom i osvježavajućim anisom. Bilo da se radi o pečenju božićnih kolača ili ukrašavanju božićnog drvca, svoje domove ispunjavamo divnim mirisom i svečanim raspoloženjem. Vrijedno je u naš dom uvesti prirodno mirisne božićne ukrase , objesiti ih na božićno drvce ili njima ukrasiti stol. Pogledajte kako napraviti božićne ukrase od naranče i klinčića kako bi naši blagdani bili još aromatičniji i šareniji.

Božićni ukrasi naranče i karanfila

Božićni ukrasi naranči i klinčića

Kako napraviti ukrase od naranče i klinčića

Mirisne naranče vladaju našim domovima za vrijeme Božića , pa vrijedi iskoristiti tu činjenicu prilikom pripreme božićnih ukrasa. Osušene kriške naranče mogu se objesiti na božićno drvce, ukrašavajući ih svečanim naglascima. Cijeli plod naranče također sjajno izgleda na crnogoričnim granama . Možete ih objesiti na ukrasnu vrpcu ili njima ukrasiti božićni stol. Osušeni klinčići izvrsno se slažu s agrumima. Dođite uglavnom poznati po tome što začinite slatka jela poput kompota, kolača ili slastica, klinčići izgledaju dobro na narančastom božićnom ukrasu .

Ukrašavanje naranče započinjemo pripremom vrpci i klinčića u boji. Klinčići su nezamjenjiv element u ovoj vrsti ukrasa zbog svoje strukture. Osušeni cvjetni pupoljci začinskog klinčića imaju vrlo jak miris i blago pekući okus. Oštri krajevi mogu se lako zabiti u voće, slažući otmjene uzorke koji su dodatno izdržljivi.

Osušene naranče za božićno drvceOsušene naranče za božićno drvce - 5 izvrsnih ideja za ukrase!

Osušene naranče savršeno mirišu i izvrsno izgledaju u kombinaciji s četinjačima. Izgledaju dobro na stiliziranom božićnom drvcu u hladnim bojama kao i toplim. Osušene kriške naranče također se koriste u ukrašavanju vijenaca i božićnih ukrasa. Pogledajte kako najbolje sušiti naranče za božićne ukrase i kako korak po korak stvoriti zanimljive ukrase od osušenih naranči za božićna drvca. Više...

Ideje za ukrašavanje naranče i karanfila

Božićni ukrasi od naranči i klinčića mogu se rasporediti na razne načine. Jedna je ideja zalijepiti pupoljke karanfila u naranče slažući razne uzorke zvijezda, božićnih drvca ili srca. Izgledat će dobro odozdo prema gore, dijeleći plod na nekoliko dijelova. Također možete malo rezati narančinu koru kako biste stvorili spirale ili umjetničke linije cvjetanja. Zanimljivo je da linije izrezane na koži nalikuju meridijanima i paralelama na kugli zemaljskoj, povezanim na sjecištima pupoljcima karanfila.

Još jedna ideja za božićni ukras je kombiniranje naranče s ukrasnim vrpcama . Vrpcu tkamo oko voća na isti način kao što ukrašavamo darove - stvarajući mašnu na vrhu. Tako plod vizualno dijelimo na 4 dijela. Klinčiće zabijte u rezultirajuće četvrtine odozdo prema gore u ravnoj liniji. Sličan način ukrašavanja je naranču vrpcom podijeliti na osam dijelova i svaki od njih ukrasiti pupoljcima karanfila. Voće zavežite vrpcom kao i prije, dvaput ga uvijući kako biste dobili dijagram od osam dijelova.

Izvorni način izrade božićnog ukrasa je ukrašavanje naranči klinčićima, zabijanje u cijelo voće ili samo u polovicu. Začinjene pupoljke klinčića ravnomjerno stavite jedan pored drugog na naranču. Napokon, voće možemo premazati mljevenim cimetom ili ga posuti zlatnim sprejem. Zavežite ukrasnu vrpcu i objesite na reprezentativno mjesto.

Bilo koji božićni preokret na naranči dobro će se slagati s njom. Pa pozovimo svoje najmilije na ukrašavanje i mozgajmo s narančom i Božićem.

Mag. Joanna Białowąs