Pleteno božićno drvce od pruća - kako ga napraviti korak po korak

Hrpe letaka iz trgovina, koje nam dolaze u predbožićno razdoblje, mogu postati vrijedan resurs za stvaranje ... zanimljivih božićnih ukrasa! Primjer takvog ukrasa, koji dobiva sve veću popularnost, je božićno drvce od pletenog papira . Evo korak-po-koraka foto uputa o tome kako napraviti božićno drvce od pletenog papira . Otkrijte koliko je to jednostavno i sami napravite takav ukras za blagdane!

1. korak - što je potrebno za izradu pletenog božićnog drvca od pruća?

Za izradu božićnog drvca od pletenog papira trebat će nam letci iz trgovina, šarene novine ili nepotrebni bijeli A4 listovi. Uz to će biti korisne duge čačkalice (ražnjići), ljepilo, papirnati konus i škare. Pleteno božićno drvce od pletera može se dodatno ukrasiti sprejem, perlicama ili vrpcama. Naše jedino ograničenje je naša mašta!

pleteno božićno drvce od pletera

Fotografija 1. Papirno pleteno božićno drvce - cijevi za tkanje

Korak 2 - priprema papirnatih cijevi za božićno drvce

Svoje aktivnosti započinjemo izrađivanjem papirnatih cijevi, od njih ćemo isplesti cijelo božićno drvce .

Za to možemo koristiti stranice novina u boji ili nepotrebne bijele A4 listove. Sklopite list A4 na 4 dijela i izrežite ga. Traku papira namotamo na čačkalicu koju postavimo pod blagim kutom u odnosu na papir - kao što je prikazano na gornjim slikama. Palcem uvijamo čačkalicu tako da papir počne sam navijati na nju.

To nije lak zadatak, ali nakon nekoliko pokušaja lako je osjetiti kako papir popušta čačkalici. Nakon navijanja cijevi, zalijepite njezin kraj ljepilom. Zatim izvučemo čačkalicu iz cijevi.

Za pripremu papirnatog pletenog božićnog drvca trebat će nam oko 44 cijevi. Vrijedno je presaviti dvije cijevi u jednu, tada će se stvoriti dugačka cijev i tkanje će biti lakše.

pleteno božićno drvce od pletera

Fotografija 2. Papirno pleteno božićno drvce - kako napraviti bazu božićnog drvca

Korak 3 - kako izraditi papirnatu pletenu bazu za božićno drvce

Sljedeći korak bit će priprema osnove cijelog božićnog drvca . Uzimamo tri papirnate cijevi i presavijamo ih (fotografija 2), dvije u oznaku X, zadnju na oznaci. Zatim slijedeću cijev zalijepite ispod lijeve, donje ruke oznake X - dajte joj broj 1. Stavite papirnati konus na pripremljenu konstrukciju i započnite tkati. Stavite desni donji okvir oznake X (br. 2) na susjedni okvir (br. 3) i to sa svakim sljedećim krakom, tj. Br. 3 do br. 4, br. 4 do br. 5 itd. Osnova božićnog drvca poprimit će oblik šesterokuta.

pleteno božićno drvce od pletera

Fotografija 3. božićno drvce od pletera od papira - tkanje božićnog drvca

Korak 4 - tkanje božićnog drvca od pletenog pletera

Nakon što pripremimo bazu božićnog drvca, nastavljamo s tkanjem cijele strukture. Isprva produžavamo krakove baze papirnatim cijevima. Tkanje je ponavljanje koraka 3. Svaku ruku tkamo u smjeru suprotnom od kazaljke na satu (fotografija 3). Važno je da svaka isprepletena cijev dotakne bočnu stranu papirnatog konusa. Pletemo božićno drvce do samog vrha.

pleteno božićno drvce od pletera

Fotografija 4. Papirno pleteno božićno drvce gotovo je spremno!

Korak 5 - završna obrada papirnatog pletenog božićnog drvca

Posljednji korak u stvaranju papirnatog pletenog božićnog drvca je završiti njegov vrh i izvući papirnati konus. Izrežite preostale cijevi na kraju vrha i zalijepite ih zajedno (fotografija 4). Izrežite dno stabla i iz njega izvadite konus. Zalijepite krajeve na dno božićnog drvca i odrežite ga nakon sušenja. Na kraju, božićno drvce možemo poprskati sprejem, ukrasiti kuglicama ili vrpcom. Pleteno božićno drvce od pruća je spremno!

A ako se čini da je netko previše kompliciran ili oduzima puno vremena za izradu božićnog drvca od pletenog papira, božićnu zvijezdu od pletera od papira bit će lakše napraviti.

Mag. Joanna Białowąs