Syllit 65 WP - kada koristiti, doziranje, cijena

Syllit 65 WP je fungicidni pripravak koji se koristi za zaštitu voćaka od bolesti poput koruške jabuke i kruške, uvijanja lišća breskve, mrlje od kamena ili ciste šljive. Provjerite kada koristiti Syllit 65 WP kako bi prskanje bilo učinkovito, koja je preporučena doza pripravka na pojedinačnim stablima, kao i dostupna pakiranja i cijenu Syllit 65 WP .

Syllit 65 WP

Syllit 65 WP - razna ambalaža

Syllit 65 WP - kada koristiti, doziranje

Syllit 65 WP je pripravak za borbu protiv gljivičnih bolesti, uključujući kamena krasta i lisne mrlje na breskvama, trešnjama, stablima jabuka, šljivama, kruškama i trešnjama. Koristimo ga prvenstveno kao preventivnu mjeru, a također i kao intervenciju tijekom bolesti na biljci.

proljetno prskanje voćakaProljetno prskanje voćaka

Već u rano proljeće trebali biste razmišljati o prskanju voćki. Niska temperatura i ponekad nedostatak sunca znače da rijetko izlazimo u vrt. U međuvremenu, u to se doba godine provodi najvažnije prskanje voćaka, koje će spriječiti pojavu bolesti i štetnika tijekom vegetacije. Koje je proljetno prskanje voćaka najvažnije i kako to učiniti? Više...

Syllit 65 WP - zaštita stabala jabuka i krušaka

U voćnjacima preventivno koristimo Syllit 65 WP protiv kraste . Prskanje stabala jabuka i krušaka provodi se prije cvatnje ovih stabala, tj. U razdoblju od veljače do ožujka, a također i nakon završetka cvatnje. Važno je provoditi tretmane dok plodovi ne opadnu u lipnju.

Doziranje Syllita 65 WP prije cvatnje je 1,5 kg / ha, dok je nakon cvatnje 1 kg / ha. Intervencijska doza, tj. Nakon pojave bolesti, iznosi 1,5-2 kg / ha. Zauzvrat, za vrijeme zaraze velikim lišćem i tijekom bolesti - doza je 2,25 kg / ha. Sorte jabuka i krušaka osjetljivih na hrđu prskajte Sylliteom samo do faze ružičastih pupova.

U amaterskim usjevima na parcelama Syllit 65 WP koristimo preventivno u količini od 1,5 g pripravka na 1 litru tekućine, intervenciju u količini od 1,5-2 g pripravka na 1 litru tekućine, a razorno - 2,25 g pripravka na 1 litru tekućine.

krasta jabukeJabučna krasta - simptomi, prskanje, prevencija, suzbijanje

Jabučna krasta jedna je od najčešćih i najstarijih bolesti stabala jabuka koje se uzgajaju u našoj zemlji. Nanosi brojne štete, uključujući začepljenje kože na jabukama. Pogledajte kako prevladati ovu bolest jabuka, koji su sprejevi učinkoviti protiv kraste i možete li prirodnim metodama izbjeći kemikalije i prevladati krastu. Više...

Syllit 65 WP - zaštita od breskve

U zaštiti breskve, Syllit 65 WP koristi se za uvijanje lišća breskve. Raspršite preparat dok na drvetu nema lišća. Najbolji trenutak je kad pupoljci nabreknu. Preporučena doza je 7,5 kg / ha. Izmjereni dio otapamo u 750-1000 litara, ovisno o veličini stabla. U vrtovima i na parcelama doza Syllit 65 WP je 7,5 g pripravka na 1 litru tekućine.

Syllit 65 WP - zaštita trešanja

U uzgoju ovih vrsta Syllit 65 WP uglavnom se koristi kada su stabla zaražena pjegavošću na kamenom drveću. Doza koju koristimo za prskanje je 1,5 kg / ha, otapa se u 750-1000 litara vode, ovisno o veličini stabla. Tretman izvodimo odmah nakon cvjetanja trešnje i trešnje. Ponovite tretmane još dva puta u razmacima od 10-14 dana. U amaterskim usjevima na parceli koristi se 1,5 g pripravka na 1 litru vode.

Syllit 65 WP - zaštita od šljive

Koristimo prskanje Syllit 65 WP protiv cista šljive. U tu svrhu špricajte šljive prije nego što se razvije lišće, otapajući 7,5 kg pripravka po 1 ha. Međutim, u fazi bijelog pupa doza je 1,5 kg pripravka na 1 ha. Te se doze otope u 750-1000 l vode. U amaterskom uzgoju na parceli, prije razvoja lišća, upotrijebite 7,5 g pripravka na 1 litru tekućine, dok u fazi bijelih pupova dajemo 1,5 g pripravka na 1 litru tekućine.

Upozorenje! Razdoblje počeka za šljive, kruške, trešnje, trešnje i stabla jabuka je 14 dana od vremena fungicidnog prskanja. Razdoblje prevencije za pčele je 30 dana, ako doza pripravka prelazi 1,58 kg po 1 ha. Izbjegavamo upotrebu proizvoda kada zeljaste biljke cvjetaju u blizini voćnjaka, a također i 30 dana prije cvatnje.

Syllit 65 WP - kako pripremiti radnu tekućinu i raspršivač

Syllit 65 WP je pripravak u obliku granula koji se mogu otopiti u vodi. Sadrži dotinu i masne alkohole. Bež je boje, a kiselost mu je pH 6-7.

Slijedite preporučene doze pripravka kako ne biste oštetili drveće. Otopite izmjerenu dozu pripravka u maloj količini vode. Tek tada ga ulijemo u glavni spremnik prskalice i dodamo ostatak tekućine. U mehaničkim prskalicama pazimo da je miješalica stalno u pokretu. S druge strane, u ručnim prskalicama s vremena na vrijeme miješamo fungicid.

Važno! Syllit 65 WP ne smije se koristiti na temperaturama nižim od 6 ° C. Također, nemojte koristiti jako hladnu vodu za pripremu radne tekućine.

Prskanje treba provoditi u zaštitnoj odjeći, rukavicama, P2 masci i zaštitnim naočalama. Nakon završetka prskanja opremu treba temeljito oprati. Preostali pripravak čuvajte u originalnom pakiranju, dalje od životinja, djece i rezervoara s vodom.

Sredstva za zaštitu bilja - pravila primjene, skladištenjeSredstva za zaštitu bilja - pravila primjene, skladištenje

U proljeće mnogi ljudi popunjavaju nedostatke i kupuju nove proizvode za kemijsku zaštitu biljaka od štetnika i patogenih organizama. Međutim, prilikom kupovine trebali biste slijediti nekoliko jednostavnih pravila kako ne biste postali žrtvom prijevare ili ne trošili novac na lijek koji će biti beskoristan za zaštitu biljaka u našem vrtu. Više...

Syllit 65 WP - cijena i dostupno pakiranje

Cijena Syllita 65 WP ovisi o veličini pakiranja u kojem ga kupujemo. Granule u pakiranju od 1 kg koštaju oko 90 PLN. Cijena manjih pakiranja koja sadrže 50 g pripravka je oko 20 PLN. Postoje i manja pakiranja od 5 g (za otapanje u 0,7 l vode) za oko 6 PLN i 45 g (za otapanje u 6 l vode) za oko 28 PLN.

Ako planirate sustavno prskati naše voćke tijekom vegetacije, vrijedi nabaviti veći paket. Za intervenciju i iscrpljujuće prskanje trebamo samo mali paket Syllit 65 WP .

Piotr Moliński

OgrodyPetrusa.pl