Kako napraviti uskršnja jaja od papira i papirnatog papira

Šarena, sretna uskršnja jaja izrađena od raznih materijala. Obavezno u uskrsnoj košarici. Tradicija u kombinaciji sa zabavom razlog je zbog kojeg svi vole stvoriti svoje uskrsno jaje. Mogu biti ručno oslikani, obojeni ili prekriveni papirom. Naučite kako napraviti uskršnja jaja pomoću tri jednostavne metode - papir u boji, papirnati papir i papir za zamatanje poklona. To će biti vrlo lako s našim foto-uputama!

Kako napraviti uskršnja jaja od papira u boji

Kako napraviti uskršnja jaja od papira u boji

Uskršnja jaja od obojenog papira

Uskrsna jaja od papira vrlo je jednostavno napraviti. Jedan od vrlo klasičnih, ali istodobno i estetskih uzoraka za uskrsno jaje od papira su pruge. Kako napraviti takva uskršnja jaja? Počinjemo s pripremom papira u boji. Papir smo izrezali na centimetarske trake (što tanje to bolje). Možemo odabrati dvije boje ili odabrati duginu varijaciju.

U prvoj opciji izrežemo 4 trake jedne boje i rasporedimo ih na sljedeći način: prva pruga duž osi jaja, druga okomita na prvu, sljedeća pod kutom od 45 ° na prve dvije trake. Zatim izrežite 4 trake iz sljedeće boje, bit će dobro ako su još tanje od prethodnih i rasporedite ih na isti način, pokrivajući prostore stvorene od prvih traka. Naravno, možete staviti taman toliko pruga da pokrije cijelo jaje, ali određeni minimalizam ima svoju draž.

Uskršnja jaja od papirnatog papira

Papir za tkivo vrlo je plastičan i sjajan materijal za lijepljenje mnogih elemenata. Uskršnja jaja izrađena od papirnatog papira mogu postati pravo umjetničko djelo, ponekad na njima možemo naći zalijepljene male figure. Papir za tkivo može se smotati u kolutove ili kuglice.

Kako napraviti uskršnja jaja od papirnatog papira

Kako napraviti uskršnja jaja od papirnatog papira

Za izradu uskršnjih jaja od papirnatog papira trebat će nam: papirnati papir, ljepilo, škare ili žice u boji i drugi elementi za spajanje na papirnati papir.

Započinjemo tako da papir za tkivo izrežemo na trake i smotamo u kolute. Zatim rasporedite ljepilo na jaje i polako uvijte filter papir oko osi jaja. Ako ne uvijemo papir za mrljanje od početka, stvorit ćemo luk na vrhu uskršnjih jaja. Uskrsno jaje zamotajte do pola papirnatim papirom, a zatim dodajte žicu od jute ili drugu rolu u boji. Tako pripremljena uskršnja jaja od ovako pripremljenog papirnatog papira izgledat će sjajno u svakoj košarici sa sveticom.

Uskršnja jaja od papira za zamatanje

Papir za zamatanje poklona s uzorkom izvrstan je materijal za uskršnja jaja . Netko bi mogao doći u napast da kaže da predloženi način izrade takvog uskrsnog jaja donekle nalikuje tehnici decoupage . Ova vrlo precizna tehnika zahtjeva puno strpljenja i nanošenje nekoliko slojeva laka. To daje dojam da se uzorak uklopio u materijal. Naša će metoda biti malo manje zahtjevna, ali ako je pažljivo radimo, postići ćemo sličan učinak!

Kako napraviti uskršnja jaja od papira za zamatanje

Kako napraviti uskršnja jaja od papira za zamatanje

Za izradu uskršnjih jaja od papira za zamatanje trebat će vam škare, ljepilo i ukrasni papir.

Iz nje izrežemo uzorak i zalijepimo ga na jaje. Ponavljajte postupak dok cijelo jaje ne zapne. Pokušajmo napraviti da uzorak uskrsnog jaja čini jednu cjelinu, izbjegavajući slučajne elemente. Važno je pokušati to učiniti pažljivo i zaglađivati ​​svaki komad koji je zalijepljen, npr. Maramicom. Uskrsno jaje naravno možete zaštititi dodatnim slojem laka zahvaljujući kojem ćemo dobiti prethodno spomenuti bolji ukras. Najvažnije je da je izrada uskršnjih jaja zabavna, zabavna i zadovoljavajuća, jer je svako uskrsno jaje vlastito izrađeno jedinstveno!

Mag. Joanna Białowąs