Kako izraditi vrtni namještaj od paleta?

Vrtni namještaj od paleta nedavno je postao vrlo moderan. Izvrstan je način korištenja nepotrebnih paleta, koje se često nalaze na našim parcelama nakon obnove ili izgradnje kuće. Uštedjet ćemo i novac potreban za kupnju novog vrtnog namještaja. Pogledajte kako izraditi vrtni namještaj od paleta koji će biti estetski, udobni i izdržljivi. Korak po korak vodit ćemo vas kroz faze izrade namještaja od paleta i vidjet ćete kako je to jednostavno!

vrtni namještaj izrađen od paleta

Vrtni namještaj od paleta

Korak 1. Napravite plan, odaberite palete i alate

Trebali biste započeti s planom koliko i kakav namještaj trebate. Standardni set vrtnog namještaja je stol i 2 fotelje, za što nam treba minimalno 8 paleta (3 za svaku fotelju i dvije za niski stol). Međutim, njihov broj ovisit će i o planiranoj visini namještaja (sjedala za stol i stolice). Tada biste trebali razmisliti o veličini paleta od kojih želimo napraviti svoj namještajjer palete dolaze u različitim veličinama. Stoga, ako palete nabavljamo iz različitih izvora (ako nemamo potreban broj paleta, možete zatražiti u supermarketima, na gradilištima, u kuririma ili prijevozničkim tvrtkama), vrijedi razmisliti koja će nam veličina najbolje odgovarati. Zahvaljujući tome nećete morati obrezivati ​​prevelike palete. Dostupne veličine su, na primjer: 80 sa 60 cm, 120 sa 120 cm i 120 sa 80 cm. Visina svake palete, bez obzira na veličinu, iznosi 14,4 cm.

Međutim, same palete nisu dovoljne. Za izradu namještaja od paleta trebamo i:

  • orbitalna ili kutna brusilica (što god više volimo) brusnim papirom, prvo zrno 80-100, a zatim 200 za izravnavanje,
  • odvijač i dugi odvijači za drvo,
  • impregnacija, lak i četke ili valjci za njihovo nanošenje.

Korak 2. Priprema i održavanje paleta

Vrtni namještaj od paleta treba izraditi tako da nema iverja, a nakon nekog vremena ne pukne i ne istruli pod utjecajem vlage. Stoga, prije nego što počnemo uvijati palete, osušite ih (nekoliko dana na toplom, suhom i prozračenom mjestu), a zatim brusilicom izravnajte i izravnajte njihove površine pomoću brusnog papira različitih stupnjeva.

vrtni namještaj izrađen od paleta

Vrtni namještaj od paleta

Prije nego započnemo impregniranje i lakiranje, očistite izbrušene palete od prašine i prljavštine nastalih brušenjem . Površina bi trebala biti glatka i čista. Prvo nanosimo drvenu impregnaciju izvana kako bismo zaštitili vrtni namještaj od paleta od vremenskih utjecaja. Dajmo malo vremena i pustimo da se impregnacija pravilno osuši. Zatim nanosimo prozirni lak ili lak u željenoj boji.

Korak 3. Sastavljanje namještaja s paleta

Sljedeći je korak sastaviti vrtni namještaj od paleta, tj. Uviti ih . Vrlo je jednostavno. Da biste napravili stolić od paleta, stavite jednu paletu na drugu, ovisno o visokom stolu koji želite. Obično se koriste 2-3 palete. Skrećemo ih zajedno pomoću dugih odvijača i odvijača.

Ako želimo napraviti vrtne sjedalice od paleta , stavimo dvije palete jednu na drugu i uvijemo ih. Bit će to sjedalo. Zatim dodajte treću paletu okomito na jednu od strana sjedala i na taj način stvorite naslon za leđa. Ako želimo napraviti vrtnu klupu od paleta , uvrćemo dvije fotelje.

vrtni namještaj izrađen od paleta

Vrtni namještaj od paleta

Korak 4. Odabiremo pribor za namještaj s paleta

Napokon, ne možemo zaboraviti na dodatke koji će naš vrtni namještaj s paleta učiniti ugodnijim, ugodnijim i ukrasnijim . Mislim na položaj jastuka, sjedala i naslona. Možete dodati i kotačiće zahvaljujući kojima ćete na terasi moći slobodnije manevrirati namještajem.

Katarzyna Marcinkowska