Božićni ukrasi od slane mase - anđeli i Djed Mraz korak po korak

Slani anđeli i Djed Božićnjak savršene su ideje za božićne ukrase. Slano tijesto vrlo je jeftin, plastičan i lak za obradu materijal, savršen za božićne ukrase. Upoznajte naš provjereni recept za slanu masu i pogledajte kako napraviti božićne ukrase od slane mase . Fotografije i opis - kako se od slanog tijesta korak po korak izrađuju Djed i Anđeli !

Ukrasi za božićno drvce od slane mase

Božićni ukrasi od slanog tijesta

Božić je pred vratima ... božićni ugođaj postaje sve uočljiviji kad božićno drvce stigne u našu kuću, a mi ga željno ukrasimo originalnim ukrasima. Oni koje pripremamo ručno bit će jedinstveni sami po sebi. Božićni ukrasi mogu biti izrađeni od raznih materijala, ali oni od slanog tijesta bit će jeftini i izdržljivi. Pa kako napraviti ukrase za božićno drvce od slanog tijesta ? Počinjemo, naravno, pripremom svega što je potrebno.

Za pripremu božićnih ukrasa od slane mase trebat će nam akrilne boje ili boje s posterima, četke, ukrasne vrpce, kalupi za rezanje uzoraka u tijesto i proizvodi za izradu kolača. Tajna dobre slane mase su pravilno odabrani sastojci. Upoznajte moj pouzdani recept!

Recept za slanu masu

Evo mog provjerenog recepta za slano tijesto . Prema ovom receptu pripremila sam misu za ukrase prikazane na fotografijama.

Sastojci za slanu masu :

  • čašu 450 brašna za kolače,
  • čašu soli,
  • pola šalice krumpirovog škroba
  • čašu tople vode

Priprema slane mase : Kombinirajte labave sastojke u posudi i postupno dodajte toplu vodu. Zahvaljujući pravoj temperaturi vode, lakše ćemo umijesiti tijesto. Trebao bi biti gladak i jednoličan, teksture slične teksturi okruglica. Ako nakon kombiniranja svih sastojaka imate dojam da je masa prerijetka, dodajte brašno, ako je pretvrda dodajte vodu. Dobivanje takve plastičnosti materijala omogućit će nam da lako pripremimo i najmanje božićne ukrase.

Bojanje slanom masom

Slana masa se lako može obojiti. Žutu masu dobivamo prskanjem kurkume, smeđe kakaom ili cimetom, a ružičastu dodavanjem soka od crvene repe. Možemo se opskrbiti bojama za hranu i pomoću njih eksperimentirati s bojama.

Ukrasi za božićno drvce od slane mase

Božićni ukrasi od slane mase s kakaom

Uzorci i figurice od slane mase

Nakon što napravimo homogenu masu soli, razvaljamo je i pomoću kalupa za tijesto izrežemo razne uzorke. Božićna drvca, srca, zvijezde i kuglice ne mogu se propustiti. Svaki izrezani ukras probije se čačkalicom na takav način da je nakon sušenja lako vrpcom navući vrpcu i objesiti ukras na božićno drvce. Od slanog tijesta možemo napraviti i božićne likove, Djeda Božićnjaka i anđele.

Sušenje ukrasa od slane mase

Nakon pripreme ukrasa, sušite ih u pećnici 2 sata na 100 ° C. Dobro je cijelo vrijeme provjeravati stupanj pečenja, ako primijetimo da su naši ukrasi već malo zapečeni, možemo ih izvaditi iz pećnice.

Sušenje božićnih ukrasa od slane mase može se provoditi i bez upotrebe pećnice, ostavljajući ih na toplom mjestu. Međutim, imajte na umu da to može potrajati i nekoliko dana.

Kako korak po korak izraditi božićne ukrase od slane mase

Kako izraditi ukrase za božićno drvce od slane mase - korak po korak

Ukrašavanje ukrasa od slanog tijesta

Završna faza u pripremi božićnih ukrasa od slane mase je njihov ukras. Trebat će nam akrilne boje ili boje za poster, eventualno lakovi, svjetlucanje. Možemo koristiti sve materijale koje imamo kod kuće i učiniti ih zanimljivima, u skladu s našim pretpostavkama. Božićne ukrase od slane mase možemo slikati u razne boje. Odabir boja po našem ukusu. Isprobajte crvene ili bijele cik-cakove, točkice i nježne okvire. Ukrasi obojeni kakaom nalikuju božićnim medenjacima, a dodavanje bijelih ukrasa bit će povezano sa slatkim mrazevima.

Anđeli od slanog tijesta

Anđeli od slanog tijesta uvijek izgledaju zanimljivo i pristaju svakom božićnom drvcu. Možemo pripremiti izuzetno bajkovite likove, ukrašavajući ih nizom boja ili se odlučiti za anđela s nježnim ukrasima.

Anđeli od slanog tijesta korak po korak

Anđeli od slanog tijesta - korak po korak

Rezačem za torte izrežite srce ili leptira iz slane mase , prerežite ga na pola, stvarajući anđeoska krila. Stavili smo ih na trokut - odnosno našu haljinu. Pomoću istiskivača češnjaka možemo stvoriti anđeosku kosu i pričvrstiti je na anđelovu glavu. Kombiniramo sve elemente jedni s drugima. Čačkalicom napravite anđeoske oči i dodajte osmijeh :)

Dobro je zataknuti komadić slanog tijesta iza glave anđela i probosti ga čačkalicom. Zahvaljujući tome, lako možemo objesiti anđela na božićno drvce . Nakon što su ukrasi pečeni, prijeđite na ukrašavanje. Možete ga obojiti bojama i ukrasiti svjetlucavima.

Kako napraviti anđele od slanog tijesta

Kako napraviti anđele od slanog tijesta

Još jedna ideja za anđela od slanog tijesta je napraviti mu ukrasnu haljinu koja će biti lagano razbarušena. Sama priprema likova ne razlikuje se puno od prethodnog primjera. Trebaju nam krila, glava i duga kosa. Razlika je u samom stvaranju. Da biste stvorili dojam naborane tkanine, dovoljno je malo oblikovati komad tijesta u harmoniku. Sve elemente povezujemo zajedno. Sjećajući se da ćemo zalijepiti dio na koji ćemo objesiti anđela. Nakon sušenja, pripremljeni ukras oslikava se bojama, zasjenjujući haljine i krila plavim nijansama boje.

Djed Mraz iz slanog tijesta

Izrada Djeda Mraza od slane mase izuzetno je jednostavna. Sve što trebamo je pripremiti pet odgovarajućih elemenata i kombinirati ih zajedno.

Djed Mraz iz slanog tijesta

Djed Mraz iz slanog tijesta

Počinjemo s djedovom glavom. Izrežite mali krug od slane mase rezačem za torte. Sljedeći element je brada, pripremimo krug s valovitim rubom. Zatim napravimo kapu, nos i brkove. Nakon povezivanja svih elemenata, čačkalicom izrađujemo oči Djeda Mraza. Probušite kapu i nakon pečenja navucite ukrasnu vrpcu kako biste objesili ukrase. Na kraju bojimo Djeda Mraza .

Nadam se da su vam se svidjele moje ideje za božićne ukrase od soli i da ćete to učiniti sami. Zabavite se radeći to!

Mag. Joanna Białowąs