Ručno izrađeni ukrasi za božićno drvce - 3 super ideje i fotografije!

Sjajno vrijeme Božića provodimo s najdražima razgovarajući i odmarajući se, ali i pripremajući cijelu božićnu postavku. Ručno izrađeni ukrasi za božićno drvce izvrsna su ideja za originalne i jeftine ukrase. Možemo ih napraviti od papira, kikirikija ili suhe naranče. Pogledajte kako sami izraditi božićne ukrase i što će vam za to trebati. Evo 3 izvrsne ideje za ručno izrađene ukrase za božićno drvce !

Kikiriki božićni ukrasi

Naoko mali i neugledni kikiriki idealan su materijal za ručno izrađene božićne ukrase ! Prednosti ovog materijala uključuju zanimljive oblike i teksturu, a istodobno i prirodnu boju. Ovdje je odluka na nama - hoćemo li kikiriki ostaviti u prirodi ili ćemo mu dati boju, novo lice. Naše jedino ograničenje je naša mašta.

živo ili umjetno božićno drvce

Ručno rađeni božićni ukrasi od kikirikija

Za izradu šarenih kikirikija trebat će vam lakovi ili uljne boje. Prvi se brže suše i savršeno prekrivaju površinu. Možete koristiti i svjetlucanje. Izgledat će sjajno svjetlucajući u svjetlima lampica božićnog drvca.

Ukrase za božićno drvce od kikirikija počinjemo pripremati odabirom orašastih plodova koji nisu slomljeni i izvornog su oblika. Kad ih pogledate, brzo možete vidjeti da su svi različiti. Izduženije će izgledati dobro kao glave sobova, ali zaobljenije poput snjegovića.

Nakon što smo već odabrali kikiriki za božićne ukrase , prelazimo na slikanje. Mogu postati božićni likovi kao što su: Djed Mraz, sob, anđeo ili snjegović. Također ih možemo jednostavno obojiti u različite boje i ukrasiti svjetlucavima. Na kraju, pustite kikiriki da se osuši i zalijepite vrpcu na vrh da visi na božićnom drvcu. Na ovaj način imamo gotove, vrlo originalne i rijetke ručno izrađene božićne ukrase .

živo ili umjetno božićno drvce

Božićni ukrasi od kikirikija i sušenih naranči

Božićni ukrasi od suhih naranči

Osušeno voće naranče savršena je ideja za ručno izrađene božićne ukrase . Naranče su tijekom praznika jeftine, a što je najvažnije, lako dostupne. Izrada takvih ukrasa vrlo je jednostavna. Naranče je potrebno samo narezati, osušiti i ukrasiti. Za pripremu božićnih ukrasa od suhih naranči trebat će vam vrpce u boji, ljepilo ili lak i svjetlucanje. Osušenu naranču možete ostaviti i bez ukrasa, jer sama izgleda izvrsno i prekrasno miriši.

Osušene naranče za božićno drvceOsušene naranče za božićno drvce - 5 izvrsnih ideja za ukrase!

Osušene naranče savršeno mirišu i izvrsno izgledaju u kombinaciji s četinjačima. Izgledaju dobro na stiliziranom božićnom drvcu u hladnim bojama kao i toplim. Osušene kriške naranče također se koriste u ukrašavanju vijenaca i božićnih ukrasa. Pogledajte kako najbolje sušiti naranče za božićne ukrase i kako korak po korak stvoriti zanimljive ukrase od osušenih naranči za božićna drvca. Više...

Ručno rađeni božićni ukrasi od papira u boji

Uz ukrase božićnog drvca od obojenog papira , svaki se sreo u djetinjstvu. Tako je lako zaključiti da je njihovo stvaranje dječja igra.

Za pripremu takvih ručno rađenih božićnih ukrasa trebat će nam papir u boji, škare, ljepilo i eventualno vrpce u boji za vješanje. Iako u tu svrhu možemo koristiti i papir od kojeg izrađujemo ukrase.

Kako napraviti jednostavne ukrase za božićno drvce od papiraKako napraviti jednostavne ukrase za božićno drvce od papira

Papir je materijal od kojeg lako možete stvoriti originalne, živopisne božićne i božićne ukrase. Veliki izbor ukrasa od papira daje vam priliku stvoriti zanimljiv i originalan ukras. Bez obzira izaberemo li klasične boje ili one sofisticiranije, božićni ukras od papira uvijek će biti elegantan i bezvremenski. Doznajte kako napraviti jednostavne božićne ukrase od papira. Više...

Zanimljiva ideja je koristiti papir za zamatanje poklona. Razni motivi na papiru - božićni ili sjajno-zimski - izgledat će sjajno kao element ukrasa koji vise na božićnom drvcu.

Sama izrada božićnih ukrasa od obojenog papira sastoji se u izrezivanju traka papira ili geometrijskih figura i njihovom kombiniranju u razne oblike. Možemo stvoriti šarene lance, srca, vijence ili božićna drvca. Pozovimo svoju rodbinu da izrade božićne ukrase, pa tako provedeno vrijeme neće biti izgubljeno!

Mag. Joanna Białowąs