Provado Plus AE - Bayer sprej

Provado Plus AE je popularni Bayerov sprej koji se preporučuje za suzbijanje štetnih štetnika biljaka u saksijama i vrtnih biljaka, poput lisnih uši, tripsa, stakleničke bijele muhe, buba i grinja. Pogledajte kako funkcionira Provado Plus AE , kako ga koristiti, gdje ga kupiti i što se može zamijeniti ako ga ne uspijemo dobiti. Evo trenutno dostupnih lijekova umjesto Provado Plus AE spreja 200 ml .

Provado Plus AE 200 ml - Bayer sprej

Provado Plus AE 200 ml - Bayer sprej

Provado Plus AE - kako se prijaviti

Provado Plus AE je Bayerov sprej u pakiranju od 200 ml. Riječ je o pripravku za prskanje spremanom za uporabu namijenjen prskanju lončanica i vrtnih biljaka protiv štetnika kao što su: lisne uši, tripsi, staklenička bijela muha, pauka i grmlje (lipanj uključuje ljuske, zdjele koje se često mogu naći na biljkama) i brašnite).

štetnici sobnih biljakaŠtetnici sobnih biljaka

Štetnici sobnih biljaka mogu napasti širok izbor cvijeća koje se uzgaja u stanovima. Često se štetnici pojavljuju unatoč pažljivoj brizi o biljkama i cvjetovima koji pružaju idealne uvjete za rast. Odakle dolaze i koju štetu mogu učiniti? Evo najčešćih štetnika sobnih biljaka i dokazanih metoda borbe protiv njih. Više...

Provado Plus AE kontaktna je i sistemska priprema. Učinci njegovog djelovanja vidljivi su vrlo brzo, jer djeluje na štetnike u dodiru s sprejem. Osim toga, ulazi u tkiva i sok biljke, odakle se isisava hraneći štetnike, uzrokujući njihovu smrt. Zahvaljujući tome, učinci pripravka traju dugo.

Provado Plus AE sprej 200 ml može se koristiti za uzgoj lončanica u stanu, na balkonu i terasi. Oblik spreja koji se lako nanosi, kao i raspon štetnika koji se trebaju suzbiti (u osnovi svi najčešći štetnici lončanica) učinili su Provado Plus AE vrlo popularnim i često preporučenim pripravkom protiv štetnika na cvijeću kod kuće.

Prskanje Provado Plus AE treba obaviti što je prije moguće nakon što primijetite štetnike na biljci ili simptome njihovog hranjenja. Biljka se raspršuje držeći pripravak na udaljenosti od 30 do 40 cm od biljke, na način da su svi listovi vlažni i na vrhu i na dnu, ali ne smiju se stvarati kapi. Za štetnike poput stakleničke bijele muhe i pauka, prskanje treba ponoviti nakon 7 dana. Prilikom prskanja ne zaboravite koristiti mjere predostrožnosti i zaštitnu odjeću (rukavice, maska ​​za usta i nos).

Provado Plus AE - gdje kupiti, što zamijeniti

Provado Plus AE je sredstvo za zaštitu bilja koje se može kupiti samo u trgovinama koje su ovlaštene za prodaju sredstava za zaštitu bilja. Ako ne možemo kupiti pripravak ili se ispostavi da je već povučen s tržišta, umjesto njega možemo koristiti štapiće tla Provado Combi Pin 02 RB . Insekticide iz štapića Provado Combi smještene u zemlju uzimaju korijeni biljke, a zatim ih isisavaju insekti koji cirkuliraju u biljnom soku. Na učinke preparata morate pričekati malo duže, od 1 do nekoliko tjedana, ali izbjegavamo rizičnije prskanje.

Ažuriranje - veljača 2015. (važno!)

Ni Provado Plus AE ni Provado Combi Pin trenutno nisu dostupni za prodaju . Za mnoge je ljude to ozbiljan problem, jer se gore spomenuti pripravci vrlo često preporučuju u raznim vodičima za uzgoj lončanica. Pa čime ih možete zamijeniti?

Umjesto Provado Combi Pin, možemo koristiti štapiće za zemlju koji su trenutno dostupni pod nazivom Provado Care . Koriste se za borbu protiv lisnih uši, staklene bijele muhe, zdjela i ljusaka na ukrasnim biljkama koje se uzgajaju u zatvorenom. Karakterizira ih velika sigurnost upotrebe i dugotrajan učinak, čak i do 10 tjedana od primjene.

Ako želite koristiti sprej protiv štetnika biljaka u saksiji, možete odabrati Calypso 0,015 AL ili Calypso Perfect iz Bayerove ponude . Oba su pripravka dostupna gotova za upotrebu u prikladnom pakiranju za prskanje.

Ako želimo izbjeći upotrebu kemijskih zaštitnih sredstava na biljkama u loncima, vrijedi odabrati Agricolle sprej 750 ml tvrtke Target na bazi prirodnih sastojaka. To je također pripravak spreman za upotrebu u prikladnom pakiranju s raspršivačem. Na lončanicama i balkonskim biljkama može se koristiti za suzbijanje štetnika poput lisnih uši, pauka, tripsa, brašnastih buba i mladih stadija ljuskica.