Kako napraviti božićno drvce od grančica smreke i papirnatih role

Ručno izrađena stabla izrađena od prirodnih materijala, poput grana, kore ili slame, kao i predmeti koji su svakodnevni otpad iz kućanstva, postaju sve popularnija među božićnim ukrasima, uz tradicionalno božićno drvce. Pogledajte kako napraviti božićno drvce od grančica smreke i kolutova papirnatih ili kuhinjskih ručnika. Evo sjajne i jednostavne za provedbu ideje za zanimljiv božićni ukras!

Kako korak po korak napraviti božićno drvce od grana smreke?

Korak 1 - odabir materijala za božićno drvce

Za izradu božićnog drvca trebat će vam kolutići kuhinjskih ručnika (ili toaletni papir), uzice ili vrpce i svježe grane smreke . Vrijedno je preporučiti jednu od najljepših vrsta, izuzetno dekorativnu, plavu smreku. Njegove krute igle oduševljavaju čelično plavom bojom. Obično se naziva srebrna smreka. Još jedna pozitivna karakteristika je gušće grananje ovog stabla u odnosu na norvešku smreku.

Božićno drvce započinjemo s rezanjem nekoliko grana smreke na manje dijelove. Među njih, pokušajmo uvrstiti i duže fragmente, kao i kraće i nešto šire. Dulje će se koristiti za stvaranje osnove božićnog drvca, a kraće za popunjavanje i davanje željenog stožastog oblika.

Kako napraviti božićno drvce od grančica smreke i papirnatih role

Kako napraviti božićno drvce od grančica smreke i papirnatih role

Korak 2 - stvaranje božićnog drvca

Role kuhinjskih ručnika povezujemo klizanjem jedne u drugu. Također možemo koristiti i role od toaletnog papira . Nešto su kraći, ali se mogu koristiti za stvaranje malog božićnog drvca.

Dulje mladice smreke rasporedimo oko osi, u samoj osnovi valjaka, i vežemo ih koncem. Kad imamo prvi kat stabla, počinjemo pričvršćivati ​​grane sve više i više. Posljednji su podovi napravljeni od kraćih izbojaka. Na taj ćemo način dobiti obris božićnog drvca izrađenog od grančica smreke .

Korak 3 - zbijanje božićnog drvca

Sljedeći korak prilikom stvaranja božićnog drvca od grančica smreke i valjaka od papirnatih ili kuhinjskih ručnika jest postavljanje nekoliko izbojaka u podnožje konstrukcije. U sredinu rolice umetnemo tri kratke grančice, čime dobivamo vrh božićnog drvca.

Stablo od grančica smreke trebalo bi biti kompaktno, tako da malo više nalikuje pravom, vrijedi ga dodatno podebljati s nekoliko izbojaka. Sam rola kuhinjskog ručnika ne može se vidjeti ispod grančica. U praznine bismo trebali staviti kraće izbojke, čineći cijelo stablo.

Struktura božićnog drvca može se dodatno ojačati pletenjem niti ili niti, pokušavajući to učiniti na takav način da ti elementi nisu vidljivi. Zahvaljujući tome, bit ćemo sigurni da je božićno drvce stabilno.

Kako napraviti božićno drvce od grančica smreke i papirnatih role

Kako napraviti božićno drvce od grančica smreke i papirnatih role

Korak 4 - ukrašavanje božićnog drvca

Nakon što uspijemo stvoriti vlastito božićno drvce od grančica smreke i koluta kuhinjskog ručnika ili papira, ukrasimo ga ukrasima koje smo pripremili. Možemo se koristiti ukrasima od papira, sušenih naranči ili korneta. Aranžmani su prvenstveno naš izum. Ideje možemo pronaći u vrtu. Crveni plodovi božikovine, ukrasni izdanci drijena, zimzeleni listovi običnog bršljana mogu se koristiti za pripremu ekoloških i jeftinih ukrasa.

Mag. Joanna Białowąs