Karate Zeon 050 CS - kako i kada koristiti, doziranje, cijena

Karate Zeon 050 CS je sredstvo za zaštitu bilja koje se bori protiv štetnika kao što su: lisne uši, paukove grinje, tripsi, razne gusjenice i mnogi drugi. Za upotrebu u amaterskim usjevima predisponirana je visokom učinkovitošću i dostupnošću malih pakiranja od 5, 20 i 50 ml. Pogledajte kako i kada koristiti Karate Zeon 050 CS , koja je preporučena doza ovog sredstva, koja je cijena Karate Zeon 050 CS i koju ambalažu odabrati.

Karate Zeon 050 CS

Karate Zeon 050 CS - razni paketi

Karate Zeon 050 CS - kada koristiti

Karate Zeon 050 CS je insekticid u obliku suspenzije kapsula u tekućini za razrjeđivanje vodom, kontaktnog i želučanog djelovanja. Površinski djeluje na biljku. Može se koristiti u uzgoju ukrasnih i voćnih biljaka (npr. Jabuka, kruška, šljiva), kao i mnogih povrća (npr. Rajčica, papar i krastavac) i biljnih biljaka.

Karate Zeon 050 CS može se koristiti za kontrolu štetnika koji grizu i sišu. Učinkovito uklanja štetnike kao što su: lisne uši, paukove grinje, tripsi, voćne muhe, razne gusjenice leptira i ostali štetnici koji izgrizaju rupe u lišću ili isisavaju sokove iz biljaka. U amaterskim usjevima u kućnim i dodijeljenim vrtovima, Karate Zeon 050 CS preporučuje se koristiti samo kao intervenciju, nakon što primijetite štetnike ili njihove simptome hranjenja tijekom vegetacije.

Važno! Kada prskate Karate Zeon 050 CS, imajte na umu karencu, koja u slučaju povrća i voćnih biljaka traje 7 dana. To znači da mora proći najmanje 7 dana od prskanja do berbe povrća ili voća. U slučaju mnogih usjeva, proizvod se ne smije primjenjivati ​​više od 1 ili 2 puta tijekom vegetacijske sezone, a između prskanja treba biti 7-14 dana. Detaljni podaci o ovoj temi nalaze se u naljepnicama-uputama za uporabu sredstva.

Za štetnike poput kreme od kupusa i kreme od luka, datum prskanja Karate Zeon 050 CS može se odrediti promatranjem drugih biljaka. I tako se intenzivno ispuštanje muhastih kremastih muha, što je signal za prskanje na usjevima luka, odvija na početku cvjetanja jorgovana, dok je datum prskanja kupusa kremom od kupusa početak cvjetanja kestena.

Vrijedno znati! Na učinkovitost ovog sredstva utječe temperatura primjene Karate Zeon 050 CS. Ovaj pripravak najučinkovitije djeluje na temperaturama ispod 20 ° C. Ako proizvod koristite u topliji dan, pošpricajte ga na kraju dana, kada temperatura zraka već pada.

Karate Zeon 050 CS - kako se prijaviti

Kada odlučujete koristiti Karate Zeon 050 CS, imajte na umu da je to tvar koja je štetna i opasna za okoliš. Kada ga koristite, nosite zaštitnu odjeću i slijedite upute za njezinu uporabu i naljepnicu Karate Zeon 050 CS, poduzimajući sve mjere opreza.

Da biste pripremili radnu tekućinu za prskanje s Karate Zeon 050 CS, prvo odredite točnu količinu sredstva. Zatim lagano protresite zatvoreno pakiranje tako da se sadržaj promiješa. Izmjerenu količinu sredstva ulijte u raspršivač djelomično napunjen vodom i miješajte ga mehanički. Zatim dopunite nedostajuću količinu vode i ponovno promiješajte. Pazite da tijekom ovih aktivnosti ne udahnete sredstvo ili dopustite da dođe u kontakt s kožom.

Karate Zeon 050 CS raspršuje se ručnom prskalicom. Prskanje se ne smije izvoditi na vjetru, jer se proizvod može premjestiti u susjedne vrtove.

Važno - ovo nije na etiketi! Prije prskanja Karate Zeon 050 CS, obavijestite vlasnike susjednih vrtova o namjeri da ih prskate kako se, na primjer, djeca ne bi igrala u blizini. Ne zaboravite brinuti o svojoj sigurnosti, ali i o drugim ljudima koji borave na susjednim imanjima.

Karate Zeon 050 CS - doziranje

Doziranje Karate Zeon 050 CS ovisi o vrsti biljaka koje želimo prskati, kao i o štetniku protiv kojeg se želimo boriti. U nastavku predstavljamo najpopularnije primjene Karate Zeon 050 CS u amaterskim usjevima. Cjelovit popis mogućih primjena i doza dostupan je na naljepnicama-uputama za proizvod. Također preporučujem popis prijava za amaterske usjeve na web mjestu jednog od distributera ovog pripravka - Target (target.com.pl)

Karate Zeon 050 CS - zaštita ukrasnih biljaka

U dodijeljenim i kućnim vrtovima Karate Zeon 050 CS najčešće se koristi za zaštitu ukrasnih biljaka od takvih štetnika kao što su: lisne uši, grinje, tripsi, rudari lišća, kornjaši i gusjenice leptira koji jedu lišće. Na ukrasnim biljkama koristi se Karate Zeon 050 CS u koncentraciji od 0,025-0,05%, tj. 2,5-5 ml sredstva se otopi u 10 litara vode. Imajte na umu da za suzbijanje pauka grinja koncentracija ne može biti niža od 0,05%.

Karate Zeon 050 CS - zaštita voćaka

U svrhu suzbijanja štetnika voćaka, kao što su: rani moljac, gusjenice koje jedu lišće, gusjenice koje jedu lišće, štetnici minskih polja, medljike, lisne uši, katranska nematoda i šator od krušaka, preporučena doza Karate Zeon 050 CE je 1,5-2 ml otopljena u 5-7, 5 litara vode. Ova količina posla dovoljna je za prskanje 100m² obrađene površine. Pripravak se također može koristiti za borbu protiv cvjetanja jabuke na stablima jabuka i krušaka, koristeći dozu od 2 ml na 5-7 litara vode. Zauzvrat, veća doza od 3 ml na 5-7,5 litara vode bit će učinkovita u borbi protiv voća jabuke i šljive na jabukama, kruškama i šljivama.

Karate Zeon 050 CS - zaštita povrća

U slučaju uzgoja povrća na parceli, najčešće korištena doza Karate Zeon 050 SC je 1,2 ml sredstva otopljenog u 2-6 litara vode, što je dovoljno za prskanje 100 m² usjeva. Ova se doza, između ostalih, koristi za borbu. lisne uši, tripsi, buhe i vrhnje u uzgoju kupusa, hrena, rajčice, rotkve, mahunarki, luka i poriluka. Dozu dajem općenito, jer je u praksi bolje izbjegavati upotrebu "kemikalija" u povrću. Točna doza sredstva za pojedine usjeve može se naći na naljepnici sredstva.

Karate Zeon 050 CS - cijena i dostupno pakiranje

Cijena Karate Zeon 050 CS varira ovisno o veličini pakiranja. Prilično je teško usporediti, jer ovo sredstvo pakiraju razni proizvođači u vrlo različitim veličinama pakiranja, 5, 10, 20, 25, 50, 100, 250 ml i drugima.

Najmanja dostupna pakiranja Karate Zeon 050 CS 5ml od Tagreta i Sumina dostupna su za oko 7-8 PLN. Veće pakiranje Karate Zeon 050 CS 20 ml košta 14-15 PLN. Cijena Karate Zeon 050 CS 50 ml je 20-25 PLN, a za 100 ml - nešto više od 30 PLN. Kupnja veće ambalaže za amaterske usjeve na parceli nema smisla. Ako nekome stvarno treba puno ove mjere, cijena Karate Zeon 050 CS 1 litre je oko 200 PLN. Tako velika pakiranja mogu se naći samo u trgovinama za poljoprivrednike i uzgajivače.

Na kraju, želim vas još jednom podsjetiti da je Karate Zeon 050 CS štetan i opasan. Kemijska sredstva za zaštitu bilja koristimo samo u krajnjem slučaju kada su gubici u usjevima vrlo veliki ili ako više ne vidimo nikakve šanse da se riješimo štetnika na druge načine. Izbjegavajte upotrebu "kemikalija", posebno u uzgoju onoga što jedemo, tj. Povrća i voća. S mnogim od gore spomenutih štetnika na parceli i u kućnim vrtovima može se boriti pomoću ekoloških sredstava za zaštitu bilja, kao i gotovih prirodnih pripravaka, dostupnih u vrtnim trgovinama, kao što je, na primjer, Agricolle. Preporučujem ovo sredstvo posebno zato što je dostupno ne samo kao koncentrat za pripremu radne tekućine, već i kao sprej za upotrebu u boci s raspršivačem. Poput Karate Zeon 050 CS, može se koristiti u intervenciji, nakon što primijeti štetnike na biljkama.