Confidor 200 SL - primjena, doziranje, cijena

Confidor 200 SL je sredstvo za zaštitu bilja koje je izuzetno učinkovito u suzbijanju različitih vrsta lisnih uši, uključujući četinjače koji napadaju mahune. Confidor 200 SL također štiti biljke od crvene, tripsa i stakleničke bijele muhe. Pogledajte više o upotrebi Confidor 200 SL , preporučenoj doziranju i cijeni Confidor 200 SL u raznim pakiranjima, kao i kada ... bolje je to izbjegavati!

Confidor 200 SL

Confidor 200 SL - pakiranje od 20 i 50 ml. Fotografija Bayer

Confidor 200 SL - aplikacija

Confidor 200 SL je kontaktni i želučani insekticid . Uništava štetočine kontaktom tekućine s raspršivačem s njihovim tijelom, a također ulaskom u njihov probavni trakt zajedno sa sokovima isisanim iz biljke. Prodirući u biljku, ona cirkulira u svojim sokovima do 3 tjedna, pružajući cijelo vrijeme učinkovitu zaštitu.

Confidor 200 SL najučinkovitiji je protiv lisnih uši, također i onih skrivenih ispod gustog bijelog vunenog runa, poput vate borovnice. Kada se primijeni u obliku spreja, čak i na velikoj populaciji lisnih uši, nakon 3 dana od tretmana, potpuno uništava ove štetnike.

Confidor 200 SL savršeno uklanja izbočine na četinjačima. U tu svrhu koristi se Confidor 200 Sl prije nego ličinke napuste žlijeb i počnu hranu, najbolje krajem ožujka ili početkom travnja.

Confidor 200 SL također je pogodan za borbu protiv buba, tripsa i stakleničkih bijelih muha. U slučaju lipnja, prskanje treba obaviti dva puta s razmakom od 14 dana, a u slučaju suzbijanja tripsa, drugo prskanje treba obaviti nakon 7 dana.

Confidor 200 SL može se koristiti za suzbijanje stakleničke bijele muhe (ličinke i odraslih oblika) na rajčicama pod pokrovnim staklenikom i stakleničkim krastavcima, imajući u vidu, poček od 3 dana (minimalno vrijeme od prskanja do dana berbe). Za suzbijanje lisnih uši na glavnom kupusu karenca je 7 dana.

Upozorenje! Confidor 200 SL visoko je toksično sredstvo za pčele. Razdoblje prevencije, tj. Sprečavanja trovanja pčela, traje čak 21 dan. Pripravak u obliku spreja ne smije se koristiti na biljkama koje cvjetaju, kao ni na biljkama čije će cvjetanje započeti za manje od spomenutih 21 dan. Također bismo trebali obratiti pažnju da među prskanim biljkama nema cvjetajućeg korova, što može biti korisno za pčele.

Confidor 200 SL - doziranje

Doziranje Confidor 200 SL ovisi o vrsti usjeva i štetočini koju treba suzbiti. Jedno od najpopularnijih korištenja sredstva je u borbi protiv armworms-a na četinjačima i ušima na ružama. U tu se svrhu Confidor 200 SL dozira s 4 ml na 10 litara vode.

U borbi protiv mušica i ličinki tripsa na ukrasnim biljkama koristi se 12,5 ml sredstva na 10 litara vode. A kada se borite protiv odraslih oblika tripsa i staklene bijele muhe, preporučena doza Confidor 200 SL je 8 ml na 10 litara vode.

Confidor 200 SL koristi se u dozi od 7,5 ml na 10 litara vode za suzbijanje stakleničke bijele muhe na rajčicama pod pokrovom i na stakleničkim krastavcima, dok se 2,5 ml na 10 litara vode koristi protiv lisnih uši na glavnom kupusu.

Ovo je primjer doziranja Confidor 200 SL , koji se najčešće koristi u ukrasnim vrtovima, kao i u stakleničkom i zaštićenom uzgoju. Detaljne informacije o upotrebi i doziranju sredstva mogu se naći u njegovim naljepnicama-uputama za uporabu. Prije uporabe Confidor 200 SL, pažljivo pročitajte podatke na naljepnici i slijedite njegove preporuke.

Vrijedno znati! Confidor 200 SL najučinkovitije djeluje na temperaturama iznad 15 ° C.

Confidor 200 SL - cijena

Cijena Confidor 200 SL ovisi o veličini ambalaže u kojoj ga kupujemo. Za amatere preporučuju se pakiranja od 20 i 50 ml. Cijena Confidor 200 SL 20 ml je otprilike 25-30 PLN, dok je cijena Confidor 200 SL 50 ml približno 40-45 PLN. Još veće pakiranje Confidor 200 SL 250 ml možete kupiti za otprilike 100 PLN. Te se cijene mogu razlikovati od trgovine do trgovine.