Raspored prskanja voćaka na parceli

Ispravno izvedeno prskanje voćaka garancija je dobivanja zdravog i ukusnog voća sa vlastite parcele. Izuzetno je važno ne samo odabrati pravu mjeru zaštite, već i pravi datum prskanja . Preuzmite naš poseban raspored prskanja voćaka na parceli u obliku praktičnog stola, zahvaljujući kojem lako možete odabrati pripremu i datum prskanja za svoje drveće. Otkrijte prirodne alternative "kemijskom" prskanju !

Raspored prskanja voćaka na parceli

Prskanje voćaka na parceli

Pravilna briga o biljkama u voćnjaku, uključujući pravilno i racionalno provedeno prskanje voćaka , omogućit će nam velik urod ukusnog i zdravog voća. Ako je moguće, za zaštitu voćaka na parceli ili u kućnom vrtu vrijedi odabrati nekemijske pripravke i prirodne metode zaštite voćaka , zahvaljujući kojima ćemo dobiti zdravo voće, ne zagađeno kemikalijama.

Ako se odlučimo za kemijsku zaštitu, ne zaboravite pažljivo pročitati naljepnice proizvoda, slijediti upute i poštivati ​​pravila sigurne uporabe sredstava za zaštitu bilja.

Kemijska sredstva za zaštitu bilja najbolje djeluju u rasponu od 10-25 ° C. Previsoka temperatura tijekom prskanja može prouzročiti opekline biljaka. A kada je temperatura preniska, prskanje može jednostavno biti neučinkovito. Prskanje voćki vrši se rano ujutro ili navečer po oblačnom danu (kako bi se izbjegle opekline), ali ne i kišovito (kako prskanje ne bi ispralo kiša). Također bismo trebali imati na umu da se prskanje ne smije izvoditi tijekom leta pčela.

Sredstva za zaštitu bilja distribuiramo točno po cijeloj biljci u dozi navedenoj na pakiranju ili naljepnici proizvoda.

Za kupnju sredstava za zaštitu bilja u malim pakiranjima, namijenjenim amaterskoj upotrebi, i za nove ekološke pripravke, posjetite našu trgovinu. Da biste otišli u trgovinu, pritisnite gumb ispod:

Tablica - raspored prskanja voćaka

Možete pogledati naš raspored prskanja voćaka na donjoj parceli (kliknite tablicu da biste je povećali) ili preuzeti PDF verziju kako biste je spremili na svoje računalo:

  • preuzmite raspored prskanja voćaka (PDF)

Raspored prskanja voćaka na parceli

Mag. Joanna Białowąs