Uskršnji vijenac na vratima. Kako to učiniti korak po korak?

Pogledajte kako je jednostavno pripremiti okrugli uskrsni vijenac , ukrašen mahovinom, mašnom od jute i uskrsnim naglascima - ljuskama jaja i perjem. Takav vijenac može se objesiti na vrata ili ukrasiti komodu u stanu. Evo jednostavne detaljne upute kako napraviti božićni uskrsni vijenac!

Uskrsni vijenac

Uskrsni vijenac

Fotografija © Joanna Białowąs

Što nam treba za izradu vijenca?

Za pripremu uskrsnog vijenca trebat će vam:

  • Slamka za spavanje,
  • Dolje,
  • Žica,
  • Škare,
  • Kanap,
  • Ljuske jaja, mala plastična jaja i perje za ukras,
  • Ukrasna traka od jute, od koje ćemo napraviti luk,
  • Vruće ljepilo.

Uskrsni vijenac

Materijali za izradu vijenca

Fotografija © Joanna Białowąs

Korak 1 - priprema osnove za vijenac

Uskršnji vijenac započinjemo s izradom podloge od mahovine . Spremnu, osušenu mahovinu možete kupiti u paketima u vrtnim centrima ili cvjećarnama. Trošak je oko 40 PLN, ali paket je dovoljan za nekoliko uskrsnih ukrasa.

Stavite listove mahovine uz drugu , s jedne strane slamnate podloge, nježno je vežući uzicom ili prozirnom crtom. U našem sastavu fokusirali smo se na crnu žicu koja se teško vidi, a nježne nijanse crnog materijala izgledaju zanimljivo u šumskoj kompoziciji. Stavite komade mahovine jedan pored drugog, pokušavajući prikriti slamnati krug. Na kraju, okrenite vijenac, odrežite uzicu i čvrsto je zavežite.

Korak 2 - ukrašavanje uskrsnog vijenca

Položite materijale za ukras na pripremljenu podlogu od mahovine . Jaja od plastike pribijaju se na komad žice i dodatno lijepe vrućim ljepilom, zahvaljujući čemu ćemo jaja lakše zakucati u krug i bit će stabilna.

Pripremamo jutani luk i vežemo ga za vijenac. Ljuske jaja zalijepite vrućim ljepilom na podlogu, osim toga, u sredinu nanesite malu količinu ljepila i stavite malo mahovine.

Vrijeme je za perje! Uz jaja zalijepite vruće ljepilo pojedinačno perje.

Ako vam se svidio ovaj uskrsni vijenac i želite ga sami izraditi, pogledajte sve opet u videu!

Želimo vam ugodne trenutke tijekom pripreme uskršnjih ukrasa i najviše zadovoljstva vašim radom :-)

Mag. Joanna Białowąs